Hur man identifierar nätfiske i e-post

2018-03-25 01:51
Nätfiske via e-post är ett av de vanligaste säkerhetshoten för ditt konto. Dessa e-postmeddelanden ”fiskar” efter känslig information, t.ex. ditt lösenord eller din kod för tvåfaktorsautentisering (2FA) , under täckmantel av en person eller ett varumärke som du litar på. Här är några tips som hjälper dig att identifiera nätfiske i mejl.

Tips för att identifiera nätfiske i e-post

1. Kontrollera om språket innehåller något som verkar misstänksamt, t.ex. stavfel, märkliga formuleringar eller brådskande hot som kräver att du agerar omedelbart. Du kan besöka Exempel på nätfiske via e-post för mer information.
2. Kontrollera alla misstänkta avsändaradresser, konton på sociala medier och webbplatslänkar med Binance Verifiera. Allt som visar ”Källa ej verifierad” är sannolikt skadligt.
Observera att bedragare ofta förfalskar sin avsändaradress så att den ser ut som ”binance.com”. Du bör fortsatt vidta extra försiktighetsåtgärder även om Binance Verifiera anger en källa som verifierad.
3. Aktivera din unika kod mot nätfiske. När koden har aktiverats kommer den gå att hitta i alla genuina e-postmeddelanden från Binance. Alla e-postmeddelanden från ”Binance” som inte innehåller din kod mot nätfiske är sannolikt skadliga.
4. Om du misstänker att ett e-postmeddelande kanske inte är behörigt så ber vi dig att kontakta Binance Support med skärmdumpar och en EML-fil för verifiering. Binances säkerhetsteam kan hjälpa dig att verifiera äktheten.
EML-filer innehåller ytterligare information som kan hjälpa Binances säkerhetsteam att verifiera ett e-postmeddelandes äkthet. För att ladda ner EML-filen högerklickar du på de tre punkterna i ditt e-postprogram och väljer [Ladda ner].
Högerklicka på den EML-fil du hämtat och klicka på [Öppna med][Övrigt]. Välj [TextEdit] om du använder macOS eller [Notepad(++)] om du använder Windows.