Hur du skyddar ditt Binance-konto från bluff

2021-07-22 18:11
Kryptobedrägerier dyker upp i takt med att marknaden blir allt populärare. Binance uppmanar användarna att vara försiktiga och vidta nödvändiga åtgärder för att skydda sig från att falla offer för dessa bedrägerier.

Vanliga kryptovaluta-bedrägerier

Bedragare använder nya metoder för att hitta sitt nästa mål, och vi rekommenderar därför att du alltid är uppmärksam på eventuella bedrägerier. Du kan läsa artiklarna ”Lär dig mer om bedrägerier” för mer information.
Här är några vanliga exempel:

1. Utge sig för att vara Binance-anställd

Bedragare kan utge sig för att tillhöra Binance kundtjänst och kontakta dig utanför våra officiella kanaler. Observera att Binance supportpersonal aldrig kommer att be dig att avslöja någon känslig information eller skicka pengar till någon adress av någon anledning. Om du misstänker att du chattar med en bedragare, rapportera ditt ärende till säkerhetsteamets personal på Binance omedelbart.

2. Nätfiskeattack

Nätfiske är ett bedrägligt försök att få känslig information, till exempel ditt användarnamn, Lösenord, 2FA-kod, genom att dölja sig som Binance i e-postmeddelanden, falska webbplatser och sociala mediekonton, snabbmeddelanden, etc.
Skydd mot nätfiske kräver åtgärder som både användare och Binance måste vidta. Här är några av de åtgärder som du kan vidta för att skydda dig själv:
  • Aktivera tvåfaktorsautentisering (2FA), t.ex. Binance Authenticator, nycklar eller sms. Lämna aldrig ut dina säkerhetskopieringsnycklar till någon eller på någon webbplats.
  • Aktivera anti-nätfiskekoden för att lägga till flera skydd i dina e-postmeddelanden.
  • Uppgradera alltid webbläsaren till den senaste versionen eftersom den varnar användaren för nätfiske eller osäkra webbplatser med hög risk.
  • Logga alltid in på Binance via den officiella webbplatsen. Vi rekommenderar också att du kontrollerar om det finns ett SSL-certifikat för domännamnet *.binance.com eller *.binance.net.
Rapportera alla Binance-nätfiskewebbplatser som du ser till säkerhetsteamets personal direkt.

3. Falska meddelanden om brottsbekämpning

Bedragare kan också utge sig för att vara brottsbekämpande myndigheter och be dig vidta omedelbara åtgärder, annars kommer ditt konto att frysas.
De kan till exempel säga att ditt konto har fått pengar från olagliga källor och att det utreds för penningtvätt. Du kommer att bli ombedd att lämna ut känslig information om ditt konto eller överföra pengar till bedragarens konto för att "verifiera" din identitet.
När du får dessa meddelanden ska du inte svara eller lämna ut dina kontouppgifter. Observera att brottsbekämpande myndigheter inte kommer att kontakta dig direkt på grund av att ditt konto riskerar att bli föremål för penningtvätt, inte heller kommer de att be om ditt lösenord eller göra en överföring till okända konton.
Du kan följa de officiella meddelandena från Binance för att få de senaste uppdateringarna. Rapportera även eventuella falska meddelanden till säkerhetsteamets personal på Binance omedelbart, eller kontakta Binance Support för hjälp.

Säkerhetstips

Du kan verifiera identiteten på den person som kontaktar dig genom att ange e-postadressen, telefonnummer, eller Telegram-ID för att kontrollera om denne är en officiell Binance-representant.
Du kan också vitlista följande officiella Binance-e-postadresser i din e-post:
  • do-not-reply@binance.com
  • donotreply@directmail.binance.com
  • do-not-reply@post.binance.com
  • do-not-reply@ses.binance.com
  • do_not_reply@mailer.binance.com
  • do_not_reply@mailer1.binance.com
  • do_not_reply@mailer2.binance.com
  • do_not_reply@mailer3.binance.com
  • do_not_reply@mailer4.binance.com
  • do_not_reply@mailer5.binance.com
  • do_not_reply@mailer6.binance.com
  • notifications@post.binance.com
  • do-not-reply@notice.binance.com
  • do_not_reply@mgmailer.binance.com
  • do-not-reply@directmail2.binance.com
Och viktigast av allt, bör du:
  • Aldrig dela ditt lösenord med någon
  • Aldrig svara på samtal från någon som utger sig för att vara en Binance-anställd eller Binance-support
  • Aldrig skicka pengar till någon som utger sig för att vara anställd på Binance
  • Aktivera minst en tvåfaktorsautentisering.
För mer information om hur du skyddar ditt konto kan du besöka: