Exempel på nätfiskewebbplatser

2018-12-11 10:41
Nätfiske är en typ av socialteknisk attack där bedragare försöker få tag på information, t.ex. användarnamn, lösenord, koder för tvåfaktorautentisering (2FA) osv., genom att utge sig för att vara en person eller ett företag som du litar på. Mer information finns på Hur man förhindrar nätfiskeattacker.

Exempel 1

Hackare skapade en falsk Binance-webbplats (https://www.binance.com.com/) och manipulerade användare att besöka den via en Facebook-sida. När användare loggar in på den falska webbplatsen kan hackare stjäla deras Binance-kontouppgifter.
Den falska webbplatsen bad också användare att ange sin Google 2FA-backupnyckel, så att hackare kan få full tillgång till användarnas Binance-konton. Observera att Binance aldrig kommer att be dig att dela din Google 2FA-backupnyckel under några omständigheter.

Exempel 2

Hackare använde en falsk Binance-webbplats för att lura användare att installera skadlig kod. Installera inga okända program eller insticksprogram på din dator/smartphone.

Exempel 3

Hackarna hänvisade användarna till en annan falsk Binance-webbplats och lurade dem att flytta sina tillgångar till en ”säker plånbok” så fort som möjligt. Observera att Binance aldrig kommer att be dig att flytta dina tillgångar till en annan plånbok.