API
API-handledning
Hur man genererar ett Ed25519-nyckelpar för att skicka API-förfrågningar på Binance

Hur man genererar ett Ed25519-nyckelpar för att skicka API-förfrågningar på Binance

2023-07-11 10:48
Binance stöder nu användning av Ed25519-nycklar för att skapa signerade API-förfrågningar. Allt du behöver göra är att generera ett Ed25519-nyckelpar och registrera den offentliga nyckeln på Binance.

Vad är Ed25519 API-nycklar?

Ed25519 API-nycklar använder asymmetrisk kryptografi för att autentisera dina förfrågningar på Binance API. Precis som RSA-API-nycklar är Ed25519-nycklar asymmetriska. Du kan generera ett nyckelpar, dela den offentliga nyckeln med Binance och använda din privata nyckel för att signera en begäran.

Varför rekommenderar vi att du använder Ed25519 istället för andra API-nyckeltyper?

Den digitala signaturmetoden Ed25519 ger hög säkerhet, jämförbar med 3072-bitars RSA-nycklar, samtidigt som signaturerna är mycket mindre och går snabbare att beräkna:
Typ av API-nyckel
Storlek på signatur
Signaturens funktionstid
HMAC-SHA-25664 byte0,00 ms
Ed2551988 byte0,03 ms
RSA (2048-bitars)344 byte0,55 ms
RSA (4096-bitars)684 byte3,42 ms
Även om HMAC-SHA256 har en mindre signaturstorlek och är snabbare, fungerar Ed25519-nycklar i regel bättre på Binance API. Vi rekommenderar därför att du byter till Ed25519-nycklar.

Hur skapar man ett Ed25519-nyckelpar?

1. Gå till den officiella webbplatsen för generering av asymmetriska nycklar för att ladda ner och installera den senaste versionen av generatorn.
Obs! Filen ”.CHECKSUM” används för att verifiera integriteten hos genereringspaketet. Ladda ner båda filerna till samma filmapp. Klicka här för mer information.
2. Starta applikationen och använd den för att:
  • Välja typ av nyckel: Välj vilken typ av nyckel som ska genereras. Du kan välja Ed25519, 2048-bitars RSA eller 4096-bitars RSA. Observera att Ed25519 är valt som standard.

• Generera nyckelpar: Skapa nya privata och offentliga Ed25519-nyckelpar. Du kan även klistra in din befintliga privata Ed25519-nyckel i textrutan, så genererar programmet automatiskt en tillhörande offentlig Ed25519-nyckel.
  • Kopiera/spara nyckelpar: Kopiera nycklarna eller spara Ed25519-nycklarna i filerna Private_key.txt och Public_key.txt. Observera att filändelsen som standard är .txt, men kan anpassas till andra format. Dela inte dina privata nycklar med någon annan.

Hur registrerar jag min Ed25519-nyckel på Binance?

1. Logga in på ditt Binance-konto och gå till [Profil][API-hantering]. Klicka på [Skapa API].
2. Välj [Självgenererad] och klicka på [Nästa].
3. Kopiera den offentliga Ed25519-nyckel som genererats från den asymmetriska nyckelgeneratorn och klistra in den i rutan för att registrera.
4. Ange ett namn på din API-nyckel. Klicka sedan på [Nästa] och slutför 2FA.

Hur skickar man en signerad API-förfrågan?

För att skicka en signerad API-förfrågan kan du följa stegen i API-dokumentationen. Gå till [SIGNED slutpunkt-exempel för POST /api/v3/order – Ed25519-nycklar] under avsnittet [SIGNED slutpunkt-säkerhet] för mer information.